Amigurumi Teknikleri: Zincir, Sıkiğne

20:32



Merhaba, 
Amigurumiye yeni başlayanlar için yardımcı olacağını düşündüğüm bir yazı dizisi yazacağım. Bu dizide amaçladığım ise temel teknikleri görsel olarak paylaşmakla birlikte bu tekniklerin İngilizce karşılıkları ve kısaltmalarını da vereceğim. Böylelikle, en fazla ücretsiz kaynağı daha rahat bir şekilde de okuyabileceksiniz.
İlk yazımdaki tekniklerim zincir ve sıkiğne. Bu iki teknik sadece amiguruminin değil tüm örgülerin temeli niteliğinde. Bu yüzden hem kolay hem de önemli olan bu teknikleri kavramanız çok önemli. Tekniklerin isimlerini önce Türkçe daha sonra da sırasıyla parantez içlerinde İngilizce ve İngilizce kısaltmaları olarak yazacağım. Umarım sizler için aydınlatıcı olur.

Zincir ( Chain) (ch)

 

Zincirde yaptığımız iş çok kolay tığımıza ipimizi alıyoruz ve çekiyoruz. Hepsi bu kadar!













Sıkiğne (Single Crochet) (sc)







Sıkiğne amiguruminin en temel tekniğidir. Değişik şekiller oluşturmadığınız müddetçe en sık kullanılan tekniktir. 
Yapmanız gereken tek şey tığ ile zincirinize veya ilmeğinize batıp tığınıza ip alın ve tığdaki iki ilmekten birlikte çıkarın.








 İlk tekniklerimiz bunlardı umarım görseller açıklayıcı olmuşlardır. Takıldığınız veya anlamadığınız yerler olursa her konuda bana ulaşabilirsiniz. 


Bunları da beğenebilirsiniz...

0 güzel fikir

Belki sen de düşüncelerini yazarsın.

Takipçilerim