Neden Amigurumi Örüyoruz?

17:36

Örgü dedik mi aklımıza danteller, atkılar, şapkalar, şallar geliyor. Peki oyuncaklar? Eskiden dolaplara asılan  örgü mısırları, biberleri hatırladınız mı?



İşte onlar da amigurumi kapsamına giriyor. Çünkü amiguruminin anlamı tığla örülen ve içi doldurulan demek. Benim gibi çabuk sıkılan bünyeler için bambaşka bir dünya yaratıyor. Çünkü uzun örgüler bana göre değil. Yaptığım şeyin sonucunu çabuk almak istediğimden belki de bilemiyorum.
Peki neler gerekli?
* İnce veya kalın tüylenmeyen iplerle örebilirsiniz.
* Elinizin ayarına göre ve ipinize göre bir tığ seçebilirsiniz.
* Temel olarak sık iğne kullanılıyor tariflerde. Türkçe veya yabancı dillerde hazırlanmış tariflere çabucak ulaşabilirsiniz ve bu terimler çoğunlukla standart olduğundan zorlanmazsınız.
* Sıkı örmek ve iyi dikmek oyuncakların daha güzel görünmesini sağlıyor.
* Örmekten korkmayın! Küçük adımlarla başlayın ve zamanla ilerleyeceğinizden emin olun.
* Kendinizi motive edin, renkli renkli ipler alın.
* İlerledikçe doğaçlama yapmaktan korkmayın.
* Dolgu malzemesi için boncuk elyaf kullanmanız daha iyi olacaktır. Ben malzemelerim bitince normal elyaf da kulandığım oluyor.

* Elyafı oyuncağı tamamen bitirdiğinizde doldurmak yerine az az ördükçe doldurun. Böylece doldururken zorlanmazsınız.
* Eğer saymakta zorluk çekiyorsanız ilmeklerinizi ya not alın ya da işaretleyici kullanın. Bu bir ip, ataç olabilir.
* Oyuncaklarınıza mimik eklemek istiyorsanız özel güvenlikli gözler ve malzemeler olmasına rağmen, yünle de örüp işleyebilirsiniz.
* Dikişlerinize dikkat edin.
* Tamamen yünden yapıldıkları için yıkamasının ve saklanmasının kolay olduğunu unutmayın.

Bunları da beğenebilirsiniz...

0 güzel fikir

Takipçilerim